CUKIER ŻELUJACY 1:1 DIAMANT

Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.


Diamant

Marka

Diamant

Składniki, alergeny i wartości odżywcze

Marka:
Diamant

Marka standaryzowana:
Diamant

Nazwa produktu ureg prawnie:
Cukier żelujący 1:1.

Waga:
Waga brutto - 1004 g

Rozmiar opakowania:
1 kg

Jednostka opisowa:
kg

Skladniki:
cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja żelująca: pektyna, olej roślinny (palmowy/KOKOSOWY)

Cechy:
prosty sposób na konfitury, 1 kg owoców na 1 kg cukru żelującego, krótkie gotowanie, oszczędność energii, zawiera pektynę

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna

1694 kJ/398 kcal

Tłuszcz

0,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,2 g

Węglowodany

98 g

w tym cukry

98 g

Białko

0 g

Sól

0,02 g

Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Dodatkowe informacje:
Dołącz do nas na: www.facebook.com/slodkielaczy.

Informacje o przechowywaniu i stosowaniu

Rodzaj opakowania:
Torba

Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy:
Przepis podstawowy. 1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając, a następnie gotować przez 4 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist -off). nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców. Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców, rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione owoce zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 4 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Galaretki. 3/4 litra zimnego soku z owoców zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nie przerywając mieszania. (Uwaga: sok porzeczkowy, jabłkowy i agrestowy gotować 1 minutę). Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki. Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Garnek napełniać tylko do połowy. Udanych przetworów!.

Informacje o dostawcy

Adres producenta:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań,

Adres zwrotny:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań, Serwis Konsumencki:, tel. +48 61 866 5061, www.diamant.pl,

Kod EAN:
5907069000048