Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker
Dr. Oetker
Babka Dr. Oetker – cytrynowe ciasto gotowe do pieczenia w kilka minut
Babka cytrynowa Dr. Oetker dostępna w Auchan to prosty sposób na przygotowanie puszystego wypieku, nawet jeśli brakuje Ci zdolności kulinarnych. To gotowa mieszanka, która pozwoli Ci upiec aromatyczne, lekko kwaśne, domowe ciasto. Gotowa babka Dr. Oetker świetnie sprawdzi się zarówno na świątecznym stole, jak i jako słodka przekąska do popołudniowej, codziennej kawy.
Dr. Oetker babka cytrynowa z Auchan:
Co jest potrzebne, aby babka cytrynowa Oetker zamieniła się w puszyste ciasto?
Aby przygotować aromatyczne, puszyste, cytrynowe ciasto będzie Ci potrzebna nie tylko babka Dr. Oetker z Auchan, ale także 2 jajka, 100 g masła (lub margaryny) oraz 100 ml mleka. Następnie wystarczy, że połączysz te składniki ze sobą zgodnie (z instrukcją zawartą na opakowaniu) za pomocą miksera i gotową masę przelejesz do blachy. Po 60 minutach pieczenia zyskasz ciasto, które możesz podać na stół lub udekorować lukrem czy cukrem pudrem.
Marka:
Dr. Oetker
Marka standaryzowana:
Dr. Oetker
Opis produktu:
Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Nazwa produktu ureg prawnie:
Mieszanka w proszku do wypieku babki o smaku cytrynowym.
Waga:
Waga brutto - 382 g
Rozmiar opakowania:
375 g
Jednostka opisowa:
g
Skladniki:
mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany węglany sodu), mąka PSZENNA), BŁONNIK z cykorii, aromat, sól
Dodatki:
Barwniki - Nie zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
Cechy:
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 100 g |
---|---|
Energia | 1405 kJ |
Energia | 335 kcal |
Tłuszcz | 14 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 3,9 g |
Węglowodany | 46 g |
w tym Cukry | 23 g |
Białko | 5,4 g |
|
|
Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Uwagi do wartości odżywczych:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Zalecenia dla alergikow:
MLEKO - Może zawierać, PSZENICA - Zawiera
Informacje dot stylu zycia:
Nie zawiera oleju palmowego
Rodzaj opakowania:
Torba
Przechowywanie:
Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy:
Babka o smaku cytrynowym. Dodaj:. - 2 jaja. - 100 g margaryny (lub masła). - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek). Sposób przygotowania:. 1. Przygotowanie ciasta. Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy. Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie. Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C. Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka). Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem. Babka Wielkanocna. Forma do pieczenia ok. 25 cm. Ciasto. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki z kominem (? ok. 20 cm). Piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i polej lukrem. Polewa. Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny. Smacznego!. Muffinki. Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka). 12 sztuk.
Adres producenta:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk,
Adres zwrotny:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk, Serwis Konsumenta, tel.: 585 111 001, opłata zgodna z cennikiem operatora, serwis@oetker.pl, www.oetker.pl,
O producencie:
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce.
Kod EAN:
5900437085265