Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.
Diamant
Diamant
Marka:
Diamant
Marka standaryzowana:
Diamant
Nazwa produktu ureg prawnie:
Cukier żelujący 2:1.
Waga:
Waga brutto - 508 g
Rozmiar opakowania:
500 g
Jednostka opisowa:
g
Skladniki:
cukier, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny (palmowy/koksowy)
Dodatki:
konserwanty - Nie zawiera
Cechy:
prosty sposób na konfitury, nowa receptura, bez konserwantów, 1 kg owoców na 500 g cukru żelującego, krótkie gotowanie, oszczędność energii, zawiera pektynę
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1686 kJ/397 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 97 g |
w tym cukry | 97 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,03 g |
Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Dodatkowe informacje:
Dołącz do nas na: www.facebook.com/slodkielaczy.
Rodzaj opakowania:
Torba
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy:
Przepis podstawowy. 1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając a następnie gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist -off). Nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Galaretki. 3/4 litra zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki. Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce. . Udanych przetworów!.
Adres producenta:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań,
Adres zwrotny:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-837 Poznań, Serwis Konsumencki:, tel. +48 61 866 50 61, www.diamant.pl,
Kod EAN:
5907069000239