CUKIER ŻELUJACY 3:1 500G DIAMANT

Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.


Diamant

Marka

Diamant

Składniki, alergeny i wartości odżywcze

Marka:
Diamant

Marka standaryzowana:
Diamant

Opis produktu:
Cukier żelujący Diamant 3:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur. Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego Diamant przygotowuje się szybko i przyjemnie. Na półtora kilograma owoców używamy 0,5 kg cukru żelującego Diamant 3:1. Cukier żelujący Diamant 3:1 pozwala przygotować konfitury o jeszcze bardziej intensywnym owocowym smaku. Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych. Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej. Pakowany w papierowe torebki 500 g.

Waga:
Waga brutto - 508 g

Rozmiar opakowania:
500 g

Jednostka opisowa:
g

Skladniki:
cukier, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny, środek konserwujący: sorbinian potasu

Cechy:
na 1,5 kg owoców, tylko 3 minuty gotowania!

Kraj pochodzenia:
Kraj pochodzenia - Niemcy

Informacje o przechowywaniu i stosowaniu

Rodzaj opakowania:
Torba papierowa

Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie:
Przepis podstawowy, 1. Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców, Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Galaretki, 1,2 l zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 4 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki:, Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce. Życzymy smacznego!,

Informacje o dostawcy

Adres producenta:
Importer:, Pfeifer & Langen Polska S.A. ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań,

Adres zwrotny:
Serwis Konsumencki:, Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań, tel. 061 8665061, www.diamant.pl,

Kod EAN:
5907069000321