Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.
Diamant
Diamant
Marka:
Diamant
Marka standaryzowana:
Diamant
Opis produktu:
Cukier żelujący Diamant 3:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur. Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego Diamant przygotowuje się szybko i przyjemnie. Na półtora kilograma owoców używamy 0,5 kg cukru żelującego Diamant 3:1. Cukier żelujący Diamant 3:1 pozwala przygotować konfitury o jeszcze bardziej intensywnym owocowym smaku. Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych. Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej. Pakowany w papierowe torebki 500 g.
Waga:
Waga brutto - 508 g
Rozmiar opakowania:
500 g
Jednostka opisowa:
g
Skladniki:
cukier, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny, środek konserwujący: sorbinian potasu
Cechy:
na 1,5 kg owoców, tylko 3 minuty gotowania!
Kraj pochodzenia:
Kraj pochodzenia - Niemcy
Rodzaj opakowania:
Torba papierowa
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Przepis podstawowy, 1. Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców, Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Galaretki, 1,2 l zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 4 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki:, Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce. Życzymy smacznego!,
Adres producenta:
Importer:, Pfeifer & Langen Polska S.A. ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań,
Adres zwrotny:
Serwis Konsumencki:, Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań, tel. 061 8665061, www.diamant.pl,
Kod EAN:
5907069000321