MARGARYNA BEZ LAKTOZY 250G KASIA

Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.


Kasia

Marka

Kasia

Składniki, alergeny i wartości odżywcze

Marka:
Kasia

Marka standaryzowana:
Kasia

Nazwa produktu ureg prawnie:
Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.

Waga:
Waga brutto - 254 g

Rozmiar opakowania:
250 g

Jednostka opisowa:
g

Skladniki:
oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (LECYTYNY (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól (0,2%), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny), Zawartość tłuszczu 72%

Dodatki:
konserwanty - Nie zawiera

Cechy:
bez konserwantów, najlepsza do pieczenia i smażenia

Wartości odżywcze

100 g

Energia

2663 kJ / 636 kcal

Tłuszcz

72 g

w tym kwasy nasycone

34 g

Węglowodany

<0,5 g

w tym cukry

<0,5 g

Białko

<0,5 g

Sól

0,21 g


Witamina A


800 µg (100%***)

Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Uwagi do wart odżywczych:
***% dziennej referencyjnej wartości spożycia.

Dodatkowe informacje:
Upiecz Bliskim radość!.

Informacje dot stylu zycia:
Produkt odpowiedni dla wegan

Informacje o przechowywaniu i stosowaniu

Rodzaj opakowania:
Owijka

Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C.

Warunki przechowywania:
Min. temp. °C - 2, Maks. temp. °C - 10

Przepisy:
Szarlotka. Czas przygotowania: ok. 40 minut. Czas pieczenia: 60 minut. Ciasto: 1 kostka do pieczenia Kasia bez laktozy (250 g), 1/2 szklanki cukru pudru (100 g), 2 pełne szklanki mąki (350 g), 1 łyżeczka proszku do pieczenia. nadzienie: 5-6 dużych jabłek (1,5 kg), 4 łyżki cukru. dodatkowo: cukier puder do posypania, bułka tarta do formy. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, Kasię i cukier. Ciasto wyłóż na podsypany mąką stół i zagnieć w kulkę. Jeśli ciasto nie chce się zagnieść, dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Podziel na dwie nierówne części. 1/3 ciasta zawiń w folię i odłóż do zamrażarki, 2/3 ciasta również zawiń w folię i schowaj do lodówki. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Połowę włóż do rondla i upraż z cukrem. Wystudź i wymieszaj z pozostałymi jabłkami. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą. Ciastem z lodówki wyłóż dno i boki tortownicy. Na ciasto wyłóż przestudzone jabłka, a na ich powierzchnię wysyp pokruszone ciasto z zamrażarki. Całość piecz około 60 minut w 200 st. C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Informacje o dostawcy

Adres producenta:
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa, Polska,

Adres zwrotny:
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa, Polska, Unilever Polska Sp. z o.o. skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4, z dopiskiem KASIA, Infolinia: 801 109 387, całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora,

Oznaczenia:
V-Label (European Vegetarian Union)

Kod EAN:
8719200213227