Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.
Kasia
Kasia
Marka:
Kasia
Marka standaryzowana:
Kasia
Nazwa produktu ureg prawnie:
Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.
Waga:
Waga brutto - 254 g
Rozmiar opakowania:
250 g
Jednostka opisowa:
g
Skladniki:
oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (LECYTYNY (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól (0,2%), aromaty, kwas (kwas cytrynowy), witaminy A i D, barwnik (karoteny), Zawartość tłuszczu 72%
Dodatki:
konserwanty - Nie zawiera
Cechy:
bez konserwantów, najlepsza do pieczenia i smażenia
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Energia | 2663 kJ / 636 kcal |
Tłuszcz | 72 g |
w tym kwasy nasycone | 34 g |
Węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | 0,21 g |
|
|
Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Uwagi do wart odżywczych:
***% dziennej referencyjnej wartości spożycia.
Dodatkowe informacje:
Upiecz Bliskim radość!.
Informacje dot stylu zycia:
Produkt odpowiedni dla wegan
Rodzaj opakowania:
Owijka
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C.
Warunki przechowywania:
Min. temp. °C - 2, Maks. temp. °C - 10
Przepisy:
Szarlotka. Czas przygotowania: ok. 40 minut. Czas pieczenia: 60 minut. Ciasto: 1 kostka do pieczenia Kasia bez laktozy (250 g), 1/2 szklanki cukru pudru (100 g), 2 pełne szklanki mąki (350 g), 1 łyżeczka proszku do pieczenia. nadzienie: 5-6 dużych jabłek (1,5 kg), 4 łyżki cukru. dodatkowo: cukier puder do posypania, bułka tarta do formy. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, Kasię i cukier. Ciasto wyłóż na podsypany mąką stół i zagnieć w kulkę. Jeśli ciasto nie chce się zagnieść, dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Podziel na dwie nierówne części. 1/3 ciasta zawiń w folię i odłóż do zamrażarki, 2/3 ciasta również zawiń w folię i schowaj do lodówki. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Połowę włóż do rondla i upraż z cukrem. Wystudź i wymieszaj z pozostałymi jabłkami. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą. Ciastem z lodówki wyłóż dno i boki tortownicy. Na ciasto wyłóż przestudzone jabłka, a na ich powierzchnię wysyp pokruszone ciasto z zamrażarki. Całość piecz około 60 minut w 200 st. C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Adres producenta:
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa, Polska,
Adres zwrotny:
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa, Polska, Unilever Polska Sp. z o.o. skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4, z dopiskiem KASIA, Infolinia: 801 109 387, całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora,
Oznaczenia:
V-Label (European Vegetarian Union)
Kod EAN:
8719200213227