Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.
Szczepanki
Szczepanki
Marka:
Szczepanki
Marka standaryzowana:
Szczepanki
O marce:
Od ponad 25 lat mąka Szczepanki wytwarzana jest z wyselekcjonowanych polskich zbóż zgodnie z najlepszymi tradycjami młynarstwa. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków i dań.
Nazwa produktu ureg prawnie:
Mąka żytnia typ 720.
Waga:
Waga brutto - 1042 g
Rozmiar opakowania:
1 kg
Jednostka opisowa:
kg
Cechy:
mąka prosto z młyna, Produkt polski
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1472 kJ/347 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 77 g |
w tym cukry | 2,5 g |
Białko | 5,9 g |
Sól | 0 g |
Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Kraj pochodzenia:
Kraj pochodzenia - Polska
Pochodzenie:
Produkt polski
Rodzaj opakowania:
Torebka
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Przepisy:
Przepis na zakwas żytni. Składniki:. 2 szklanki (ok. 300 g) mąki żytniej Szczepanki. 2 szklanki (ok. 450 ml) wody. Przygotowanie:. Dzień pierwszy: do naczynia (słoika lub miski) wsypać 1/2 szklanki mąki i wlać 1/2 szklanki wody. Wymieszać i przykryć płócienną ścierką. Po 12 godzinach zamieszać i odstawić w ciepłe miejsce. Dzień drugi: powtórzyć cały cykl z dnia pierwszego, dodając mąkę i wodę w tych samych proporcjach do wcześniej przygotowanej mieszaniny. Dzień trzeci: powtórzyć cały cykl z dnia pierwszego, dodając mąkę i wodę e tych samych proporcjach do wcześniej przygotowanej mieszaniny. Dzień czwarty: powtórzyć cały cykl z dnia pierwszego. Po 3 godzinach zakwas jest gotowy do wyrobu chleba. Resztę zakwasu można wstawić do lodówki i co jakiś czas dodawać trochę mąki i wody. Po kilku dniach przelać zakwas do czystego naczynia.
Adres producenta:
Młyny Szczepanki Sp. z o.o., Szczepanki 3, 86-320 Łasin, www.szczepanki.pl,
Adres zwrotny:
Młyny Szczepanki Sp. z o.o., Szczepanki 3, 86-320 Łasin, www.szczepanki.pl,
Kod EAN:
5907500500090