Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.
Auchan
Auchan
Gotowana golonka bez kości w siatce – tradycyjne polskie danie
Golonka w siatce Auchan pozyskana z mięsa wieprzowego, przyprawiona m.in. solą, zielem angielskim i liściem laurowym, jest gotowa do przyrządzenia. Można ją ugotować np. z dodatkiem marchwi, pietruszki i cebuli. Golonka bez kości w siatce idealnie łączy się również z kapustą kiszoną, dzięki której mięso zyskuje kwaśny smak i miękkość. W obu wariantach dobrze smakuje podana z białym pieczywem lub ziemniakami.
Golonka w siatce Auchan:
Golonka w siatce może być też pieczona
Golonka do pieczenia zapakowana w siatkę pozwala uzyskać dobrze wypieczony kawałek mięsa. Wnętrze jest soczyste i kleiste, przy czym jednocześnie posiada wyraźną strukturę włókien. Dlatego przyprawiona golonka w siatce Auchan idealnie sprawdza się na obiad również w tej wersji! Zwłaszcza z dodatkiem musztardy sarepskiej lub tartego chrzanu.
Marka:
Auchan
Nazwa produktu ureg prawnie:
Golonka wieprzowa bez kości do gotowania i do pieczenia
Rozszerzona nazwa produktu:
Surowy wyrób mięsny wieprzowy z dodatkiem wody, soli i przypraw, w siatce niejadalnej do spożycia po obróbce cieplnej
Zawartosc netto:
550 g
Skladniki:
Golonka wieprzowa bez kości ze skórą 87%, woda, BIAŁKO wieprzowe kolagenowe, sól, hydrolizat BIAŁKA roślinnego KUKURYDZY, aromat i EKSTRAKTY przypraw, ziele angielskie, liść laurowy
Oswiadczenia zywieniowe:
Produkt pakowany próżniowo
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 878 kJ/ 211 kcal |
Tłuszcz | 15 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,5 g |
Węglowodany | 3,0 g |
- w tym cukry | 0,6 g |
Białko | 16 g |
Sól | 1,2 g |
Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Kraj pochodzenia:
Wyprodukowano w Polsce
Miejsce hodowli:
Polska
Miejsce urodzenia:
Polska
Zalecenia dla alergikow:
Produkt może zawierać: SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, GLUTEN i MLEKO łącznie z LAKTOZĄ
Rodzaj opakowania:
Opakowanie: foliowe
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od 0'C do +4'C
Uzytkowanie i przechowywanie:
Należy spożyć po obróbce cieplnej
Przygotowanie:
Produkt w folii włożyć do wrzącej wody i gotować na małym ogniu przez 2 godziny. Ostrożnie wyjąć golonkę z garnka. Następnie usunąć folię, Przełożyć wraz z sosem do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku przez pół godziny w temperaturze 200'C, Przed spożyciem usunąć siatkę przylegająca do produktu. Podawać z ulubionymi dodatkami
Adres producenta:
Zakłady Mięsne Skiba S.A. ul. Derdowskiego 23, 89-600 Chojnice
Adres dystrybutora:
Auchan Polska Sp. z o. o. ul. Puławska 46, 05-500 Piaseczno
Kod EAN:
5904215139737