Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.
Gdańskie Młyny
Gdańskie Młyny
Mąka krupczatka – niezbędna w każdej kuchni
Krupczatka to mąka o lekko kremowej barwie, która znajduje zastosowanie w wielu potrawach kuchni polskiej. Mąka pszenna typu 500 jest grubiej zmielona niż wersja tortowa. Nadaje się do przygotowania m.in. różnego rodzaju kruchych lub puszystych wypieków (w tym ciasta drożdżowego), makaronów, pierogów, naleśników i knedli. Ze względu na swoje właściwości mąka pszenna krupczatka typ 500 doskonale sprawdzi się także do zagęszczania sosów i zup.
Zalety mąki krupczatki:
Jak poprawnie przechowywać mąkę krupczatkę?
Jeśli chcesz, aby mąka krupczatka na długo zachowała swoją świeżość, przechowuj ją w szczelnie zamkniętym pojemniku, z dala od wilgoci i światła. W ten sposób uchronisz ją nie tylko przed utratą jakości, ale również przed potencjalnymi szkodnikami.
Marka:
Gdańskie Młyny
Marka standaryzowana:
Gdańskie Młyny
Podmarka:
Mąka z kłoskiem
O marce:
Wypróbuj także:, Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem gdańska typ 500, Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem wrocławska typ 500, Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem tortowa typ 450 , Gdańskie Młyny Mąka z kłoskiem luksusowa typ 550 ,
Nazwa produktu ureg prawnie:
Mąka krupczatka z kłoskiem
Rozmiar opakowania:
1 kg
Jednostka opisowa:
kg
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1453 kJ / 343 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 72 g |
- w tym cukry | 1,2 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0 g |
Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Kraj pochodzenia:
Kraj pochodzenia - Polska
Pochodzenie:
Wyprodukowano w Polsce
Dodatkowe informacje:
Polub nas na Facebooku. Znajdziesz tam ciekawe przepisy, porady oraz rezultaty wypieków klientów.
Rodzaj opakowania:
Torebka
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym, przewiewnym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie:
Najlepsza do przygotowania:, ciast kruchych, knedli, pasztecików, domowego makaronu,
Przepisy:
Tarta z owocami. Składniki:. - 1? szklanki mąki krupczatki z kłoskiem. - ? kostki masła lub margaryny. - ? szklanki cukru. - 2 jajka. - 250 g sera mascarpone. - 100 ml śmietany 30% lub 36%. - świeże owoce. Przygotowanie:. Mąkę, masło, ? szklanki cukru i jajka wyrobić na gładkie ciasto i chłodzić w lodówce przez godzinę. Następnie należy je rozwałkować i przenieść do formy na tartę o średnicy około 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 30 minut. Śmietanę, ser mascarpone i ? szklanki cukru ubić na puszysty krem. Następnie należy posmarować nim tartę i wyłożyć świeżymi owocami.
Adres producenta:
Gdańskie Młyny - Sp. z o.o. ul. Na Ostrowiu 1, 80-873 Gdańsk, tel.: 58 763 49 99, www.gdanskiemlyny.pl,
Adres zwrotny:
Gdańskie Młyny - Sp. z o.o. ul. Na Ostrowiu 1, 80-873 Gdańsk, tel.: 58 763 49 99, www.gdanskiemlyny.pl,
Kod EAN:
5903862000056