Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.
BackMit
BackMit
Mak mielony 500 g – najwyższa jakość w dobrej cenie!
Mak mielony BackMit dostępny w Auchan to wysokiej jakości produkt w opakowaniu o pojemności aż 500 g, który nie zawiera żadnych dodatków. Co więcej, opakowanie wykonane z folii metalizowanej chroni przed światłem, gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia.
Do czego przyda Ci się mak niebieski mielony?
Mak niebieski mielony jest powszechnie stosowany w kuchni do różnych potraw. To przede wszystkim składnik wypieków, takich jak makowiec, drożdżówki, ciasta czy muffiny. Mak mielony możesz dodać także do sosów czy użyć jako nadzienie do ciasteczek lub pierożków, a nawet wykonać z niego puddingi i makowe kule w czekoladzie. Co ciekawe, świetnie sprawdzi się także do domowych smoothies!
Mak mielony BackMit – źródło tego, co dobre
Mak mielony jest dobrym źródłem białka roślinnego, co może być szczególnie korzystne dla osób praktykujących wegetarianizm lub weganizm. Zawiera także błonnik, ważny dla zdrowia jelit i przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Z kolei dzięki obecności wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu oleinowego, wspiera zdrowie serca i obniża poziom „złego” cholesterolu. Mak mielony zawiera też witaminy z grupy B, w tym niacynę, tiaminę, witaminę B6 i kwas foliowy, a także potas, magnez, fosfor, miedź oraz żelazo.
Marka:
BackMit
Marka standaryzowana:
BackMit
O marce:
Linia artykułów BackMit obejmuje także: tarte orzechy włoskie, tarte orzechy laskowe, tarte migdały, tarte pestki dyni, tarte siemię lniane i tarty słonecznik.
Opis produktu:
BackMit Mak mielony produkuje się tylko i wyłącznie z surowców najwyższej jakości. Opakowanie z folii metalizowanej chroni dodatkowo przed światłem gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia. BackMit Mak mielony oszczędza nowoczesnej gospodyni czas i uzupełnia wspaniale jej indywidualne przepisy.
Nazwa produktu ureg prawnie:
Mak niebieski mielony sterylizowany.
Waga:
Waga brutto - 514 g
Rozmiar opakowania:
500 g
Jednostka opisowa:
g
Skladniki:
mak niebieski
Cechy:
gotowy do użycia!, tylko najwyższej jakości, bez dodatków, gotowy do użycia po dodaniu gorącego mleka
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 2140 kJ/515 kcal |
Tłuszcz | 37 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,6 g |
Węglowodany | 22 g |
w tym cukry | 4,3 g |
Błonnik | 5 g |
Białko | 21 g |
|
|
Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Kraj pochodzenia:
CZECHY
Dla uzyskania dokładnej informacji o kraju pochodzenia produktu prosimy o kontakt ze sklepem obsługującym zamówienie
Zalecenia dla alergikow:
ORZECHY - Może zawierać, ORZESZKI ZIEMNE - Może zawierać, SEZAM - Może zawierać
Rodzaj opakowania:
Torebka
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy:
Propozycje przepisów. Przepis na masę makową. Składniki: 500 g maku mielonego BackMit, 500 ml mleka, 250 g cukru, 20 g cukru waniliowego, 7 łyżek miodu (lub 70 g masła), cynamon, skórki cytronu, 9 łyżek rumu, rodzynki. Mleko, cukier, cukier waniliowy, miód, masło, cynamon, skórki cytronu zagotować, wymieszać z makiem mielonym i krótko gotować do napęcznienia. Można także dodać do wystygniętej masy powidła lub marmoladę z moreli. Lukrowane kruche ciasto z makiem. Składniki: 150 g masła, 50 g cukru pudru, cukier waniliowy, szczypta soli, skórki z cytryny, 6 żółtek z jajek, 200 g maku mielonego BackMit, 100 g tartych orzechów włoskich BackMit, 20 g kruszonki, 6 białek z jajek, 110 g cukru kryształu, polewa cytrynowa lub czekoladowa, pokruszone pistacje. Masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, sól oraz skórki cytryn wymieszać razem, aż do powstania piany. Zamieszać razem ze zmielonym makiem, tartymi orzechami oraz kruszonką. Białka i cukier kryształ ubić na sztywno, mieszać ostrożnie aż do powstania puszystej masy. Piec w wysokiej temperaturze w natłuszczonej i posypanej mąką brytfannie. Polukrować i posypać pistacjami. Makowiec. Składniki: 70 g masła, 70 g cukru, 2 laski wanilii, 5 żółtek z jajek, 50 g tartych migdałów BackMit, 2 bułki, 1/8 l mleka, 2 białka z jajek, 200 g maku mielonego BackMit. . Masło, cukier, żółtka wymieszać razem, aż do powstania piany, dodać tarte migdały, mielony mak, rozdrobnione i rozmoczone w mleku bułki. Powstałą masę włożyć w posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką formę i piec przez ok. 45 minut.
Adres producenta:
VOG Polska Sp. z o.o. 96-100 Skierniewice, ul. Przemysłowa 8, tel.: 46 835 14 40, www.vog.pl,
Adres zwrotny:
VOG Polska Sp. z o.o. 96-100 Skierniewice, ul. Przemysłowa 8, tel.: 46 835 14 40, www.vog.pl, Jeżeli mimo naszej ścisłej i systematycznej kontroli będziecie Państwo mieli jakiekolwiek zastrzeżenia, to prosimy kierować je na adres office@vog.pl,
Oznaczenia:
Green Dot
Kod EAN:
5902451101501