CIASTO I KREM DO KARPATKI 340G GELLWE

Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.


Gellwe

Marka

Gellwe

Informacje o produkcie

Gellwe karpatka – prosty sposób na domowe wypieki

Chcesz przygotować domowe słodkości, ale nie masz zbyt dużo czasu? Ciasto i krem do karpatki Gellwe to gotowa mieszanka, dzięki której przygotujesz lekki, chrupiący wypiek z aksamitnym, słodkim kremem – a to wszystko według tradycyjnej receptury. Gellwe karpatka to sprawdzony sposób na klasyczne ciasto, które przywołuje wspomnienie domowych wypieków z dzieciństwa.

Puszysta i lekka Gellwe karpatka:

Gotowa karpatka Gellwe – oryginalny smak, szybkie przygotowanie

Karpatka z pudełka Gellwe to produkt, dzięki któremu przygotujesz tradycyjne, popularne polskie ciasto, od lat goszczące na rodzimych stołach. Swą nazwę zawdzięcza ono pofalowanej powierzchni, przywodzącej na myśl łańcuch górski Karpat. Ciasto karpatka Gellwe jest też bardzo proste i szybkie w przygotowaniu – na odwrocie opakowania znajduje się przepis. Wystarczy, że dodasz mleko, jajka i masło, aby wyczarować puszysty deser na rodzinny obiad czy spotkanie z przyjaciółmi.

Składniki, alergeny i wartości odżywcze

Marka:
Gellwe

Marka standaryzowana:
Gellwe

O marce:
Gellwe - naturalnie pyszne, Smacznego życzy polska marka Gellwe, Gellwe tradycja od 1985, Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.

Nazwa produktu ureg prawnie:
Mieszanka do domowego wypieku ciasta i przygotowania kremu.

Waga:
Waga brutto - 392 g

Rozmiar opakowania:
340 g

Jednostka opisowa:
g

Skladniki:
mąka PSZENNA, cukier, skrobie, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany), aromaty, barwniki: kurkumina, karoteny

Cechy:
oryginalny smak, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną i mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g

Wartość energetyczna

1207 kJ / 289 kcal

Tłuszcz

17 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

4,1 g

Węglowodany

27 g

w tym cukry

11 g

Białko

5,8 g

Sól

0,31 g

Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Uwagi do wartości odżywczych:
1 porcja = ok. 34 g.

Zalecenia dla alergikow:
MLEKO - Może zawierać, SOJA - Może zawierać, PSZENICA - Zawiera

Dodatkowe informacje:
Więcej inspiracji znajdziesz na:. www.gellwe.pl.

Informacje o przechowywaniu i stosowaniu

Zawartosc opakowania:
Opakowanie zawiera:, 140 g mieszanki do przygotowania ciasta, 200 g mieszanki do sporządzenia kremu

Rodzaj opakowania:
Pudełko

Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy:
Przygotuj:. Do ciasta: . - 4 jajka, - 125 g masła lub margaryny, - 250 ml wody (około 1 szklanka). Do kremu: . - 500 ml mleka, - 100 g miękkiego masła lub margaryny. Forma do pieczenia: 25 cm x 36 cm. 1. Przygotuj ciasto. Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszaj do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Następnie ostudź, wbij jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C góra-dół (bez termoobiegu) i piecz ok. 25 min. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz ok. 15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. 2. Przygotuj krem. Z 500 ml mleka odlej szklankę i wymieszaj w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek i energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki. Gotuj przez chwilę do momentu zgęstnienia. Całość pozostaw do wystudzenia, mieszaj od czasu do czasu. Zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. Przełóż ciasto kremem i gotowe. Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać cukrem pudrem. Pomysł na: Ptysie. Przygotuj ciasto według powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajek. Ciasto nakładaj porcjami w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką lub wyłożoną papierem do pieczenia formę. Upieczone i wystudzone ciastka przekrój i napełnij kremem przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu. Ptysie możesz udekorować polewą czekoladową wg uznania. Słodkiego dnia :).

Informacje o dostawcy

Adres producenta:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów,

Adres zwrotny:
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów,

Kod EAN:
5900552001324