BEZGL MIX DO PIZZY 500G BALVITEN

Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.


Balviten

Marka

Balviten

Składniki, alergeny i wartości odżywcze

Marka:
Balviten

Marka standaryzowana:
Balviten

Opis produktu:
Opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.

Nazwa produktu ureg prawnie:
Mieszanka do domowego wypieku pizzy.

Rozmiar opakowania:
500 g

Jednostka opisowa:
g

Skladniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, glukoza, cukier, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, E464, BŁONNIK ziemniaczany, regulator kwasowości: E575

Cechy:
dodaj tylko olej, wodę i drożdże, bez glutenu, bez jajek, bez mleka, bez pszenicy, produkt oryginalny

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna

1480 kJ

wartość energetyczna

353 kcal

tłuszcz:

0,2 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe

<0,1 g

węglowodany:

85 g

- w tym cukry

7,8 g

błonnik

1,6 g


białko


0,86 g

Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Kraj pochodzenia:
Kraj pochodzenia - Produkt UE

Zalecenia dla alergikow:
ZBOŻA zawierające GLUTEN - Nie zawiera

Informacje dot stylu zycia:
Bezglutenowy

Informacje o przechowywaniu i stosowaniu

Zawartosc opakowania:
Opakowanie zawiera:, - 500 g mieszanki do wypieku spodów do pizzy

Rodzaj opakowania:
Pudełko

Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy:
Pizza do domowego wypieku bezglutenowa. Przygotuj: 330 ml letniej wody, 20 g drożdży lub 7g drożdży instant, 2 łyżki oleju. Sposób przygotowania:. 1. Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać olej oraz mieszankę, pozostawiając w opakowaniu ok. 2 łyżki proszku. 2. Wszystko wymieszać mikserem z jednym mieszadełkiem do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem lekko oprószonym częścią pozostawionej mieszanki. Wykorzystując resztę pozostawionej mieszanki uformować kształt pizzy. 4. Ciasto przykryte ściereczką pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut. 5. Piekarnik rozgrzać do 250 °C. Na wyrośnięte ciasto nakładać dodatki wg uznania. Pizzę z dodatkami wypiekać 15-20 min na środkowym poziomie. 6. Na 2 minuty przed zakończeniem wypieku nałożyć ser.

Informacje o dostawcy

Adres producenta:
Balviten Sp. z o.o. Al. Korfantego 191, 40-153 Katowice, Polska, www.balviten.com,

Adres zwrotny:
Balviten Sp. z o.o. Al. Korfantego 191, 40-153 Katowice, Polska, www.balviten.com,

Logotypy stron trzecich:
Znak przekreślonego kłosa

Kod EAN:
5907653101854