BEZGL MIX DO WYPIEKU CHLEBA 1KG SCHAR

Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.


Shar

Marka

Shar

Składniki, alergeny i wartości odżywcze

Marka:
Schär

Marka standaryzowana:
Schär

Opis produktu:
Chleb i bułki. Pizza i ciasta drożdżowe. Pożywne przekąski. Słodkie ciasta drożdżowe. Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Idealna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba, bułek oraz pizzy.

Waga:
Waga brutto - 1020 g

Rozmiar opakowania:
1 kg

Jednostka opisowa:
kg

Skladniki:
skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium, bambus), mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%, mąka z soczewicy 3,6%, dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza, sól

Wartości odżywcze

100 g

wartość energetyczna

1459 kJ

wartość energetyczna

344 kcal

tłuszcz

0,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,1 g

węglowodany

80 g

w tym cukry

2,8 g

błonnik

5,3 g


białko


2,5 g

Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Zalecenia dla alergikow:
ZBOŻA zawierające GLUTEN - Nie zawiera, MLEKO - Nie zawiera, SOJA - Może zawierać, PSZENICA - Nie zawiera

Dodatkowe informacje:
Więcej świetnych przepisów znajdziesz na. www.schaer.com.

Informacje dot stylu zycia:
Bezglutenowy

Informacje o przechowywaniu i stosowaniu

Rodzaj opakowania:
Torebka

Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy:
Przepis na pizzę. Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do podanej temperatury. Składniki: 300 g Schär Mix Bread, 6 g suszonych drożdży lub 13 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek, 255 ml letniej wody, 5 g soli. Przygotowanie: Wymieszać razem wszystkie składniki i wyrabiać do jednorodnej konsystencji. Jeśli używasz świeżych drożdży, rozpuścić je w wodzie i wlać do mąki. Umieścić ciasto na blacie roboczym, wyrabiać ręcznie, lekko oprószając mąką. Przykryć bochenek wilgotną szmatką i pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez ok. 40 minut. Rozprowadzić ciasto na naoliwionej blasze do pieczenia, ułożyć pomidory, mozzarellę, itp. według uznania i piec na dolnej półce piekarnika przez ok. 20-25 minut w temperaturze 220°C. Przepis na chleb. Składniki (w temp. pokojowej): 500 g gotowej mieszanki Schär Mix Bread, 450 ml letniej wody, 40 g oleju (rzepakowego lub słonecznikowego), 10 g suszonych drożdży lub 21 g świeżych drożdży oraz 8 g soli. Przygotowanie: W misce zmieszać sól, olej i wodę, potem dodać mieszankę na chleb (Schär Mix Bread) i na koniec drożdże. Wymieszać przez 30 sekund mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta na minimalnej prędkości, potem wyrabiać ciasto przez 5 minut na średniej prędkości do uzyskania jednorodnej konsystencji. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce (24°C-28°C). Kiedy ciasto odpocznie, wyłożyć je na podsypany mąką blat roboczy i uformować kulę. Ułożyć ciasto w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na 30 minut. W międzyczasie nagrzać piekarnik (210°C z termoobiegiem/ 220°C z grzaniem góra/dół) i ustawić na dnie piekarnika małą pustą żaroodporną formę. Wyrośnięty chleb posmarować z wierzchu wodą, ponacinać dowolnie (maksymalnie na głębokość 5 mm). Wlać ok. 100 ml wody do podgrzanej żaroodpornej formy stojącej na dnie piekarnika i jednocześnie wstawić do piekarnika blachę z chlebem. Czas pieczenia wynosi około 50 minut. Upieczony chleb wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do ostygnięcia. Korzystając z automatycznego wypiekacza do chleba należy zmniejszyć ilości wszystkich składników o 50%. W przypadku ręcznego wyrabiania ciasta należy je ugniatać przez około 15 minut. Alternatywnie, przepis na „Chleb" może być stosowany również dla wypiekacza. Wybrać program bezglutenowy (około 1 godzina i 50 minut) i „przypieczona skórka". Zwróć uwagę na maksymalną pojemność wypiekacza.

Informacje o dostawcy

Adres producenta:
Dr. Schär AG/SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall/ Postal (BZ), Italy,

Adres zwrotny:
Dr. Schär AG/SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall/ Postal (BZ), Italy,

Logotypy stron trzecich:
Znak przekreślonego kłosa, Green Dot

Kod EAN:
8008698004845