BIO MĄKA ORKISZOWA JASNA 1KG PODLASKIE MĄKI EKOLOGICZNE

Sprzedawcą jest: Auchan Polska Sp. z o.o.


Podlaskie mąki ekologiczne

Marka

Podlaskie mąki ekologiczne

Składniki, alergeny i wartości odżywcze

Marka:
BioLife

Marka standaryzowana:
BioLife

Nazwa produktu ureg prawnie:
Mąka orkiszowa jasna bio typ 550.

Waga:
Waga brutto - 996 g

Rozmiar opakowania:
1 kg

Jednostka opisowa:
kg

Skladniki:
mąka ORKISZOWA jasna, ekologiczna

Cechy:
Producent Polski

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna

1450 kJ / 342 kcal

Tłuszcz

2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,4 g

Węglowodany

67,2 g

w tym cukry

0,5 g

Białko

13,8 g

Sól

0,13 g

Referencyjne spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)

Zalecenia dla alergikow:
MIGDAŁY - Może zawierać, ORZECHY BRAZYLIJSKIE - Może zawierać, ORZECHY NERKOWCA - Może zawierać, ZBOŻA zawierające GLUTEN - Zawiera, ORZECHY LASKOWE - Może zawierać, ORZECHY MAKADAMIA / ORZECHY QUEENSLAND - Może zawierać, ORZECHY - Może zawierać, ORZESZKI PEKAN - Może zawierać, PISTACJE/ORZECHY PISTACJOWE - Może zawierać, SEZAM - Może zawierać, SOJA - Może zawierać, ORZECHY WŁOSKIE - Może zawierać, PSZENICA - Zawiera

Informacje dot stylu zycia:
Organiczne

Informacje o przechowywaniu i stosowaniu

Rodzaj opakowania:
Torebka

Przechowywanie:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy:
Przepis na bułeczki orkiszowe. Składniki:. - 500 g „Podlaskiej ekologicznej Mąki Orkiszowej Jasnej bio". - 275 ml mleka. - 6 g suszonych drożdży (lub 20-25 g świeżych). - 2 łyżeczki cukru + 1 łyżeczka soli. Przygotowanie: . Składniki na ciasto wymieszać ze sobą. . Ciasto wyrabiać przez około 20 minut tak aby nie przywierało ono do dłoni (w przypadku trudności dodać odrobinę więcej mąki). Ciasto po wyrobieniu przykryć ściereczką odstawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 1 godz. Po tym czasie przez kilkanaście sekund znów wyrabiać ciasto aby je odpowietrzyć. Następnie podzielić na 8 równych części, ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i uformować bułeczki. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do ponownego wyrośnięcia. Po wyrośnięciu włożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 °C na 15 minut. . Smacznego!.

Informacje o dostawcy

Adres producenta:
BioLife Sp. z o.o. ul. Miodowa 17, 17-100 Bielsk Podlaski,

Adres zwrotny:
BioLife Sp. z o.o. ul. Miodowa 17, 17-100 Bielsk Podlaski,

O producencie:
„Podlaskie Mąki Ekologiczne" dostarczamy Państwu prosto z Zielonych Płuc Polski. Ich konfekcjonowanie odbywa się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu każdy Klient może być pewny, że otrzymuje produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na wszystkich opakowaniach naszych mąk, mogą Państwo znaleźć przepisy na pyszne wypieki. Życzymy Smacznego!.

Oznaczenia:
Unijne logo rolnictwa ekologicznego

Dostawca:
BioLife sp. z o.o. Miodowa 17 17-100 Bielsk Podlaski

Numer certyfikatu dostawcy:
PL-EKO-07.616-0000866.2025.001

Typ opakowania:
1 paczkowane środki (prepackaged products)

Kod EAN:
5901785341140